fIZIKA LOGO 2A verseny célja: A kísérletezéssel szerzett tapasztalat és a feladatokban való elmélyülés a minőségi fizika tudás elengedhetetlen része. Versenyünk a diákok kísérletező kedvének fokozását és feladat- megoldó készségük fejlesztését tűzi ki célul.

A verseny mozzanatai:

  1. Kísérleti próba (30%-ot képvisel a végső eredményből): A versenyre jelentkező tanulónak egy általa elvégzett, lehetőség szerint a tananyaggal kapcsolatos kísérletről kell maximum 3 perces videót bemutatnia. Ez tartalmazza: a kísérleti berendezés bemutatását, az elvégzett kísérletet és annak rövid magyarázatát.
  2. Elméleti próba (70%-ot képvisel a végső eredményből): A versenyzőnek a számára kijelölt anyagrészhez kapcsolódó tesztet kell megoldaniuk, ami egyszeres és többszörös választásos kérdéseket tartalmaz. Ezek megválaszolása elméleti ismereteket és jó feladatmegoldó készséget igényel.

Bolyai_Fizika_Verseny – 2016 részletes leírása

A Bolyai Farkas Országos Fizika Tantárgyverseny kísérleti próbájára készített videókkal kapcsolatos díjak:

  • Különdíj – a legjobb kísérlet – a zsűri döntése alapján
  • Közönségdíj – a legtöbb szavazatot (lájkot) kapott videó alapján

A versenyben résztvevő videókat a beküldést követően, az esemény facebook oldalán nyilvánosságra hozzuk és május elsejétől hatodikáig, a verseny hetében, a megadott oldalon lájkolhatók.

Mindenkinek jó készülődést!

Szász Ágota Judit

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.